Berbuka@ Menara Yayasan Tun Razak

bersempena dengan ulang tahun itnm ke 15, pihak itnm akan mengadakan majlis berbuku puasa bersama staf, rakan-rakan kerjasama dan media di menara yayasan tun razak, jalan conlay tak jauh dari pavilion pada hari ini.

aku masih berada di kampung. aku mengambil kesempatan berbuka bersama mak, abah, kak ti, dan anak-anak saudaraku, nabilah dan danish. hari ini aku terpaksa bertolak lebih awal untuk pulang ke kl. hal ini kerana aku terlibat dengan majlis berbuka itnm. aku telah diamanahkan menjadi ajk persembahan dan keperluan teknikal. 

berat hati juga untuk meninggalkan kampung. apatah lagi mak sudah pun memesan 50 biji popia untuk berbuka petang nanti. namun apakan daya, demi tugas, aku melangkah jua pulang ke kl.

aku tiba di kl pada jam 3 pm. sebaik sampai di rumah, sang merah meragam pula. berasap-asap keluar dari tubuhnya. aku segera memeriksanya. badan dia sangat panas. 
aku perlu berada di menara yayasan tun razak 
selewat-lewatnya jam 4. apakan daya, sang merah pula sakit.

aku terpaksa meminjam motorsikal roshid. aku memecut laju menuju ke 
menara yayasan tun razak. 
Dalam perjalanan pula.hujan mulai turun. hampir basah lencun baju melayu aku.
akhirnya aku tiba jua

jam 6, dato` seri utama dr rais yatim tiba untuk merasmikan majlis 
perlancaran buku terbaru itnm iaitu tafsiran budaya, falsafah agung dan gagasan agung. kemudian disusuli dengan majlis berbuka puasa. majlis tersebut telah diserikan dengan persembahn oleh abon dan ali mamak.

0 comments:

Copyright © Aku Azman - Blogger Theme by BloggerThemes