:: KHAULAH

Lama sebenarnya aku tak update. Rasa bersalah sentiasa menjalar dalam diri. kadang-kadang terfikir, buat pa update, bukan ada orang baca pun. Siapalah sangat aku ini. Rasa putus asa mula memenuhi atmosfera diriku.

Namun rasa rindu menidakkan aku untuk berpantang arang. Aku rindu.

hari ini, aku tidak ke Astro. Kumpulan yang kena pergi site iaitu Abg Hanim dan Abg zul baru bertolak pada pagi tadi. Sedikit sebanyak merosakkan rancangan aku untuk pulang bercuti dengan lebih lama pada hujung minggu ini.

Masa yang terluang ini, aku ambil kesempatan untuk mengemaskini laman web komersil aku. Laman web ini hasil titik peluh aku, abg ali dan fahmi. Mudah-mudahan ia mendapat sambutan. Setakat ini, ia masih di peringkat percubaan.

mak menelefon aku saat aku sedang update blog ini. Dari hujung suara, aku dapat rasa kesunyian bersarang di hati mak. Mak perlukan seseorang untuk bercerita. Walaupun dikeliling cucu-cucunya di rumah, rasa rundu pada aku dan adik aku di KL terasa jua. Insya Allah Mak, kami akan pulang hujung minggu ini untuk bersama mak.

sabtu lalu, aku ke bengkel kereta di taman melati. Sang merah sakit. Bergoyang-goyang bila brgerak. Jika tidak diubati, pasti nanti lagi merana. Setelah diperiksa, macam-macam perlu diganti. wah...kalu ikut belanja, abis duit gaji aku bulan ini. Namun, sang merah ini amanah aku dari mak. Insya Allah, akan tantang dengan minyak yang penuh selalu.

Kelmarin, selepas fahmi pulang, aku terasa sunyi. adikku ke bukit bintang membeli kasut baru. abg ali pula tidur bagi menjana tenagan untuk mengarang di malam hari. Aku melayang filem Slumdog Milionaire. Cerita yang hebat!. Kasihan jamal. Mangsa keadaan. Air mata lebat membasahi pipiku. Kedaifan hidup dalam masyarakat yang begitu miskin. Bayangkan rumah mereka dalam kawasan penuh dengan sampah sarap. Hilang mak dan ayah di usia muda. Aku rasa syukur sangat. Rasa bertuah. Aku tak wajar bersunggut. Ya Allah, ampunkan dosaku.

tadi aku sempat berchat dengan abg anuar. Rupanya baru sahaja menerima cahaya mata pertama perempuan yang diberi nama " Khaulah Binti Mohd Shahrul Anuar". Tahniah Abg nuar & niza.

Aku bila lagi?hmmmm

3 comments:

Enche's said...

lama tak ke mari. Apa khabar Man?

Muhammad Izzuddin Syakir Hj Ishak said...

wah , tak leh bayang aku hang teriak tengok movie! he..he..

Saiful Azman Hj Bidin said...

siot la...

teriak...mmg feeling oo..

aku dok bayang bertuah lahir kt malaysia....

Copyright © Aku Azman - Blogger Theme by BloggerThemes